Cijeli svijet je svjedok stravičnog masakra koji izraelska vojska, opremljena najsavremenijim naoružanjem, vrši nad nenaoružanim stanovništvom Gaze.

Posljedice raketnih napada, granatiranja, po civilno stanovništvo su strašne. Masakrirana, spaljena tijela djece, žena, muškaraca.  Slike naših Markala ovih dana su slike Gaze. 1.6 miliona Palestinaca u Gazi  trpi najgore izraelske zločine i nasilje, svakodnevna granatiranja, uključujući stavljanje pod opsadu, te nesigurnost u vezi hrane, vode, goriva, lijekova.

Bolnice u Gazi su pune ranjenih i nalaze se u kritičnom  stanju usljed nedostatka  lijekova i medicinskih zaliha, izjavila je Svjetska humanitarna organizacija u subotu. Ovaj isti apel uputila je i IHH-a organizacija iz Turske.
UN-ova Zdravstvena agencija je apelovala da se skupi 10 miliona dolara od donatora da bi se kupili lijekovi i zalihe u naredna 3 mjeseca.
Ministarsvto zdravstava u Gazi je izjavilo da su zalihe lijekova za spašavanje života i oprema nestale. Ministarstvo zdravstava je moralo zaustaviti sve operacije zbog hitne situacije i zbog nedostatka anestezije. Slučajevi koji nisu hitni bivaju prebačeni u druge bolnice.
IHH-a organizacija iz Turske, naša partnerska organizacija , odmah je formirala urgentni tim koji je 20.11. otišao za Gazu. Pored toga  prvi u nizu konvoja, konvoj sa lijekovima od strane IHH-a stigao  je u Gazu 22.11. 2012. godine.

IHH-a vodi brigu putem spronzorstva siročadi, o 10.746  siročadi Gaze. IHH također ima ured u Gazi i preko njega pruža razne oblike pomoći narodu Gaze kao što su obnove škola, vrtića, domova za siročad bez oba roditelja, bolnica, kuća, obezbjeđivanje kurbana , te materijalna  pomoć u hrani, odjeći, obući, školskom priboru i dr.

Udruženje „Solidarnost“ iz Bihaća se priključilo hitnom pozivu za pomoć i obnovu Gaze.

Prva uplata pristiglih donacija bit će 28.11. 2012. i iste će biti proslijeđene u IHH-a sa naznakom za Gazu.

SVI KOJI ŽELE POMOĆI NARODU GAZE PUTEM   NOVČANIH PILOGA, ISTE   MOGU UPLAĆIVATI NA NAŠ ŽIRO RAČUN ,  A SA NAZNAKOM „ZA GAZU“.

Svrha doznake  „za Gazu“

Primaoc: udruženje „Solidarnost“

ŽIRO RAČUN UDRUŽENJA „SOLIDARNOST“

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. VALUTI:

186-000-1053170055

transakcijiski za republiku Srpsku:

186- 000-1096186063

DEVIZNI

SWIFT code :TZBBBA22

IBAN: BA391860001653170151

Uplate se mogu vršiti i western unionom.

Ova akcija nije ograničenog roka s obzirom na stepen razaranja koji se desio u Gazi i nužnost svakog oblika pomoći: hrana , lijekovi, obnova kuća, škola, i druge infrastrukture,  odjeća, ...

Uplate  u IHH-a   vršit, će se  periodično da bi sredstva bila što prije upotrijebljena shodno svrhi uplate.

Narod Gaze treba tvoju pomoć! Odazovi se i ublaži im muke.