Mnogi su čuli potresnu priču od dječaku Abdulahu iz Nepala, kog smo spasili iz ralja zlog daidže.

Ostao je jako mali bez majke i oca. Dali su ga u hraniteljsku porodicu koja ga je tukla, mučila , izgladnjivala. Potom ga preuzima daidža, nimalo bolji. Daidža ga tjerao da radi, nije mu dao da ide u školu, a sve donacije koje dobije uzimao je sebi. istinu o njemu saznao je direktor škole nakon razgovora sa njim, jer je Abdullah izostajao sa nastave. Želja direktora bila je da se smjesti u sirotište IHH. S obzirom na sve što smo čuli, tražili smo da se odmah smjesti u sirotište i da mi preuzimamo emanet brige o njemu. Dali smo tad 200 eura da mu se kupi odjeća i sve potrebno da ima za školu, i predstojeću zimu također. Ručao je sa nama. Nismo dali da se ni trenutak više odvaja od nas. Tad se prvi put nasmijao. Jeo je mnogo, bio je jako gladan. Prvi put u životu se osjećao sigurno. Otišli smo sa Abdullahom do tetke sa kojom je živio , također jetimska porodica. Ona je imala dva sina. Jedna radi u Omanu drugi je stariji od Abdullaha, svo vrijeme bio je tu, posmatrao  šta se dešava. Partnerska organizacija od IHH u Nepalu sagradila je tetki kuću. Tetka je bila bolesna kad smo je posjetili. Mršava, Krhka, ništa nije progovorila. I od nje daidža uzme sve što može. Abdullah skoro ništa ne govori. Tako teško je izvući nešto do njega. Prestrašen je. Pri rastanku nagovarali smo ga , da zagrli tetku ali je on samo poljubio ruku, a daidžu nije ni pogledao. Otišao je u sirotište. a mi smo bili presretni što smo ga spasili.

Abdullah je dječak koji ne zna što znači biti u zagrljaju oca i majke, biti voljen, pažen, poštovan, prihvaćen, zbrinut. Dječak koji je samo znao za glad, batine, koji je tjeran na rad bez obzira da li može ili ne. Dječak koji ne zna što znači dobiti sok, čokoladu... Dječak koji nije mogao da ide redovno u školu, i uči dobro. Dječak kom su ukrali osmjeh sa lica.

Uzvišeni Allah posebnu nagradu priprema za one koji se brinu o jetimima. Na bezbroj mjesta Uzvišeni u časnom Kur'anu spominje kakav treba biti naš odnos prema jetimu i njegovom imetku.
Allahovom milošću, odredbom spasili smo ga iz muka u kojima se nalazio. Od sad je on, naš emanet.
Ne mogu ga pomoći bez vas. Mogu to samo željeti.

želimo da završi školu. Da odrasta uz našu pomoć. Da mu vratimo vjeru dobre ljude, dobortu. Da zna da nije više sam.
Svi koji žele pomoći dječaka Abdula svoje uplate mogu vršiti na naš žiro račun, donirati koliko mogu.

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d.
UPLATE U KM. VALUTI: 186-000-1053170055
INO UPLATE : SWIFT code :TZBBBA22 IBAN: BA391860001653170151
/ BIC;: TZBBBA22XXX.
Primalac: udruženje Solidarnost.
Svrha : DONACIJA ZA Abdullaha
Adresa banke : Harmanski sokak bb
Adresa Udruženja: Jablanska 24 , 77 000 Bihać

nepalabdullah1

nepalabdullah1