Ihh organizacija je izvršila podjelu humanitarne naše humanitarne pomoći( u dva navrata)  za novčana sredstva koja smo poslali 8.9. 2017. godine,u iznosu od 8.800 eura.

Prva podjela pomoći izvršena je 13.9. 2017. godine a druga  podjela izvršena je 18.9.2017. godine.

Pomoć se  sastoji od vreća riže po porodicama.

U prilogu se nalaze fotografije podjele pomenute pomoći.

Podjsetimo.

Svi smo  svjedoci stravičnih prizora na vedeima   fotografijama koje su kružile internetom. Nažalost mnoge su ukolonjene. Ne želi se znati stvarna težina monstruoznosti zločina koje su činili.

U strahu, od zla koje čine budisti i vojska stanovnici pokrajine Arakan bili su primorani napustiti svoje domove i pobjeći u susjedni Bangladeš, koji ih nerado prima s obzirom da se radi o siromašnoj zemlji koja već ima preko 500. hiljada mijanmarskih izbjeglica, u logorima sa užasnim uvjetima življenja.  

S obzirom da od 2013. godine u kontinuitetu, kroz razne projekte nastojimo pomoći  Rohingja muslimane Mijanmara , ovaj put smo pokrenuli hitan apel pomoći. Odaziv je bio izuzetno dobar i u samo pet dana prikupila su se pomenuta sredstva i domah poslala u IHH organizaciju.  IHH timovi su na terenu i danonoćno, nastoje pomoći što je god moguće više ugroženog stanovništva.

Uvjeti u kojima se trenutno nalaze izbjeglice,  ispod  su svakog nivoa ljudskog dostojanstva i humanosti: nedostaje hrane, šatora, odjeće, pitke vode, medicinskih sredstava – svega. U pretrpanim šatorima kriju se od monskunskih kiša, koje dodatno otežavaju njihovo ionako teško stanje.

Trenutno su ovisni isključivo o nečijoj milosti i darežljivosti o tuđoj pomoći.

Na nama je da damo sve od sebe i pomognemo ih shodno mogućnostima. Akcija pomoći je u toku. Naredna uplata u IHH organizaciju je 1. oktobra.

Pozivom na humanitarni broj: 090 29 10 44  donirate 2 KM. Svi pozivi u septembru idu za Rohingja muslimane. Broj je validan samo za operatere BH Telecoma.

Izvještaj: Ramazan 2022

Humanitarna akcija Ramazan 2022 je do sad najuspješnija humanitarna akcija. Prikupljali smo novčana sredstva za pakete za 7 zemalja i...

Izgradnja bunara Africi - fotografije naša 4 bunara...

Ovih dana pristigle su fotografije od naša 4 bunara uplaćena u 2020. godini. Zemlja gradnje ovih bunara je Mali - Afrika. Projekat...

Pomoć migrantima – Bihać (FOTO/VIDEO)

Udruženje Solidarnost pomaže migrante balkanske rute od 2015 godine. Prvi smo bili u posjeti migrantima u Beogradu – Srbija. Odvezli smo...

Paketi hrane Jemen (FOTO)

Sredstva za pakete uplaćena su u novembru i decembru 2020. godine sa ukupnim iznosom od: 6.210 eura. Podršku narodu Jemena otpočeli smo...