I dalje aktivno traju aktivnosti na sprovedbi humanitarne akcije „Pomozimo da mladi Zuhdija Škrgić dobije bubreg“, koja ima za cilj skupljanje novčanih sredstava za transplantaciju bubrega ovom osamnaestogodišnjaku. 

Za ovu operaciju Zuhdiji je hitno potrebno 40.000 eura, koje njegova sedmeročlana porodica nije u mogućnosti obezbijediti jer su slabog imovnog stanja i niko u porodici ne radi.

Kako ističe Zuhdijin brat Elvir, do sada je prikupljeno preko 10.000 KM, s tim da sredstva koje se uplaćuju putem Paypal-a će također biti prebačena na jedinstveni žiro-račun .

Zuhdija se trenutno nalazi kod kuće i svako drugi dan ide na hemodijalizu u Kantonalnu bolnicu Bihać. Uputio je riječi zahvale svim ljudima koji su pomogli ovu akciju, a kako ističe, najveća želja u Novoj 2012. godini mu je zdravlje.

Kasice za prikupljanje novčanih sredstava postavljene su u brojnim kafićima, kladionicama, supermarketima i trgovinama širom općine. Dosada najveću uplatu od 3.000 KM uplatilo je preduzeće „Sestre“ d.o.o.. Akcija prikupljanja novca na Gradskom trgu počela je u ponedjeljak i trajaće do 31. decembra, a provodi se u vremenskom periodu od 10:00 do 16:00 h, a svoje novčane priloge možete uplatiti i na žiro-račun otvoren kod Unicredit banke.

Sredstva za liječenje mogu se uplatiti na žiroračun otvoren kod UniCredit banke. Broj je 3385102226697091 ili pozivom na broj 15000889005.

Za uplate iz inozemstva S.W.I.F.T.UNCRBA22 IBAN Ba393385102828945355

(VIDEO) Intervju predsjednice udurženja Solidarnost

Borba bosanske Zemire Gorinjac protiv stradanja u islamskoj geografiji. Šta je bilo motivirajuće, što je posebno utjecalo na moju...

VIDEO: Volonteri udruženja Solidarnost u...

U peridou od 24 do 30. oktobra volonteri udurženja Solidarnst bili su dio IHH tima u humanitarnoj misiji u Bangladešu. Tokom misije ,...

(VIDEO) Ceremonija otvaranja džamije porodice...

Projekat vrijedan 34 000 eura. Cijeli iznos donirala je pordica Alizzoti. Da im Uzvišeni Allah primi ovo hairli vakif, djelo....

Skromni glas protiv tišine i ravnodušnosti: Deset...

Trebalo nam je da dođemo do 10 godina rata da konačno uzmemo svjedočenja izbjeglica bez da ih nazivamo teroristima, javno i nenajavljeno...