Ove godine IHH, ramazanski  program  2014. godine, predviđen je za 91. Zemlju svijeta ( i Bosnu i Hercegovinu). IHH-Humanitarna organizacija  planira doprijeti  do hiljade braće i sestara širom svijeta  isporukom  naših donacija:

- za one  ljude koji imaju potrebu za  pomoć usljed  katastrofa ili  siromaštvu ili se nalaze u ratu;
- siročad i njihove obitelji
- imigranti /izbjeglica/ raseljenih lica
- starija lica kojima je pomoć potrebna
- siromašne porodice;

Udruženje Solidarnost i ove godine pruža vam  priliku da svojim donacijama donesete trun svjetlosti i radost ramazan u dom naše braće i sestara  posredstvom IHH organizacije. Priliku da obradujete druge tokom ramazana obezbjedili smo kroz nekoliko projekata .

Svoja novčana sredstva možete donirati za :

1.    Ramazanski paket,

2.    Iftar,

3.    Bajramski paketi za jetime Sirije

RAMAZANSKI PAKETI

Ramazanski program obuhvata ramazanske pakete za Palestinu – Gaza, Sirija, Somalija, BosnaI Hercegovina,  izbjeglo stanovništvo Mijanmara u Bangladešu. Cijene ramazanskih paketa su različite s obzirom da je i sastav paketa različit.

Narod Sirije već četvrtu godinu proživljava strahote rata i izbjegličke krize.

Smješteni su Turskoj, Libanonu, Jordanu i drugim zemljama, gdje su u većini ovih zemalja nepoželjni kao izbjeglice.

Najteže je sirijskim izbjeglicama  smještenim u kampovima, unutar  Sirije uz samu granicu sa Turskom kao i građanima koji se nalaze još uvijek u  svojim domovima  u gradovima gdje su ratna dešavanja.

Živjeti u šatorima bilo da je vruće ili hladno, sa kolektivnim kupatilima i toaletima, uz nedostatak vode i dr. higijenskih sredstava, potpuno ovisni o humanitarnoj pomoći, milioni Sirijaca  svakodnevno vape za našom pomoći.

Naši građani u kontinuitetu već treću godinu kroz niz  akcija posredstvom udrurženja Solidarnost pomogli su i dalje pomažu narod Srije.

Ramazan je posebna prilika kad možemo uz mala odricanja donijeti radost ramazana onima koji su daleko od doma, onih koji se mogu samo nadati de će strahote rata jednog dana stati.

Stanje u Gazi je izuzetno teško. Blokada Gaze ulazi u osmu godinu. Posebno pogoršanje stanja u Gazi rezultiralo je blokadom graničnog prelaza Rafah od strane egipatskih vlasti i uništenje preko 80 % tunela , koji su bili jedini mogućnost za nabavku nepohodnih artikala u Gazi. Stanovnici Gaze žive sa dva dolara na dan. Ovih dana napadi na Gazu su intenzivirani. Izraleske snage su ogorčene i bijesne zbog ujedinjenja Palestinaca. Cijenu treba da plati Hamas i narod Gaze. Svakodnevna granatiranja pogoršavaju ionako izuzetno teško stanje. Nedostatak hrane, pitke vode, lijekova,električne energije,  sredstava za život, ogrman broj nezaposlenih (preko 80 % stanovnišva je nezaposleno i ovisno o humanitarnoj pomoći). Posebno teško stanje  je u izbjegličkim kampovima kojih je u Gazi devet. U njima žive Palestinci prognani iz drugih dijelova Palestine. Žive u skučenim, trošnim, kućama, kolibama, neki još uvijek u šatorima. Zbog tako teškog stanja i cijene svih artikala  su visoke. Našim ramazanskim paketom obradujmo bar jednu porodicu. Uz malo odricanje donijet ćemo veliku radost mnogočlanoj porodici u Gazi.

Somalija je daleko do očiju svjetske javnosti i narod i dalje živi u izbjeglištvu, bijedi, siromaštvu i ratnim dešavanjima.

Ne traže oni mngo. Zato neka naš ramazsnki paket bude jedan trun svetlosti i jedinstva ummeta tokom ovog svetog mjeseca.

Muslimani  Burme

Posredstvom IHH možemo pomoći narod za koji u UN kaže da je narod kom se najviše krše ljudska prava.

Naši građani koji su usljed poplava i klizišta izgubili dom, Ramazan dočekuju izvan svojih kuća. Tuga zbog sveg što su vidjeli, izgubili, teško se može zamjenuti bilo čim. Naše je da pokažemo svoju solidarnost i tokom Ramazana. Svojim donacijama omogućite im da osjete naše jedinstvo, solidarnost i brigu o njima i tokom Ramazana

IFTAR

IHH  svake godine obezbjedi na hiljade iftara za mnoge porodice. Iftari se pripremaju na trgovima, u restoranima , ovisno od mogućnosti i uvjeta. Radi se o zajedničkom iftaru za to veći broj osoba. Cijna iftara koje IHH organizuje po osobi je 5 KM. Pružamo vam priliku da iftra obezbjedite za Somaliju, Siriju, Palestinu- Gazu, Mijanmar.

Udruženje Solidarnost želi za porodice koje su izbjegle iz svojih domnova, a sa područja Zenice su, obezbjediti jedan zajednički iftar ovisno o vašim  donacijama. CIJENA IFTARA JE 10 KM.

BAJRAMSKI PAKETI predviđeni su ove godine  za jetime Sirije. Cijena paketića je 22 KM. IHH je predvidjela obradovati preko 1000 jetima Sirije sa bajramskim paketićima. Budimo dio te radosti.

Možete uplatiti jedan ili više paketa, iftara, ovisno o mogućnostima.

Ukoliko neko ne može da uplati ukupan iznos može donirati koliko može, sav novac pristigao bit ćedoniran u navedene svrhe.

Važno je naglasiti za koju zemlju je ramazanski paket ili iftar.

Uplate se mogu vršiti putem Žiro računa i western unionom.

Pay pal opcija zbog kratkoće roka ne dolazi u obzir (sredstva na pay pal računu stoje mjesec dana)

Zadnja uplata na naš račun može biti 18. jula 2014. godine.

Nakon toga vršimo uplatu pristiglih sredstava u IHH –a .

Za Bosnu naš tim u Zenici će obezbjediti iftare, kao i ramazanske pakete.

Žiro račun udruženja „Solidarnost"

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. valuti: 186-000-1053170055

transakcijiski za republiku Srpsku: (za one koji uplatu vrše iz RS-a)

186- 000-1096186063

DEVIZNI euro :  SWIFT code :TZBBBA22

IBAN: BA391860001653170151

Kontaktirajte nas na tel: +387 61 604 093+387 61 604 093 ili  mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kurban projekat 2024

Akcija traje do 7. juna. Nema uplata na taj dan. SOMALIJA , SIRIJA, JEMEN, MIJANMAR – (BANGLADEŠ) , AFGANISTAN, GAZA, KAŠMIR, NEPAL Ove...

Sirotište u Somaliji - Mogadish - apel za pomoć u...

100 KM mjesečno za sve potrebe siročeta Potrebno 5.050 eura da bi sirotište normalno funkcionisalo na mjesečnom nivou . Partnerska IHH...

Apel: Fond za dječaka Abdullaha iz Nepala

Mnogi su čuli potresnu priču od dječaku Abdulahu iz Nepala, kog smo spasili iz ralja zlog daidže. Ostao je jako mali bez majke i oca. Dali...

APEL: Pomoć dječaku Muhammedu iz Nepala da se vrati...

Potrebno 300 eura mjesečno, za sve troškove - školovanje i porodicu Umjesto da ide u u školu on kuha i poslužuje svoje vršnjake u...