Vaša braća u Gazi čekaju svojim prisustvom i svojim donacijama...

Za njihovu postojanost .. za Palestinu.
Zime na istoku su posebno oštre i teške, a pogotovo kad su kiša i snijeg , pratioci  ovog godišnjeg doba , što je pravilo u zadnje dvije godine.

Živjeti ispod šatora, kog vjetar lako sruši , u koji kiša lako uđe, u ruševinama kuća, bez prozora, sa đebetom na vratima, bez struje, vode,  ovisiti isključivo o humanitarnoj  pomoći , problem je u ovom trenutku ogromnog boja Palestinaca u Gazi. Pogotovo onih smještenih u devet izbjegličkih kampova , koliko ih ima u pojasu Gaze.

Nažalost obnova Gaze za godinu i pol dana otkako je prošlo od zadnjeg napada je minimalna. IHH organizacja uz pomoć donatora i organizacja iz  Kuwaita i Qatara, pokušava obezbjediti bar nekim porodicama dom. Ali su potrebe daleko veće.U ovom trenutku obnovu  čeka preko 120. 000 kuća. Svjedoci smo užasnih uvjeta u kojima žive porodice. IHH organizacija redovno obezbjeđuje hranu, odjeću , i drugo potrebno siromašnim porodicama u Gazi. Ovih dana vrši podjelu paketa hrane, odjeće  i ćebadi.

Naš cilj je biti dio pomoći stanovnicima Gaze u ovim teškim zimskim danima, kad kiša, vjetar, poplave, otežavaju ionako težak život u Gazi.

Pozdrav svim prijateljima u svijetu
Danas je jako hladno
Želim svima da suosjećaju sa
osobama kojima su bombardovali domove u ratu na Gazu
Koji su sad bez krova nad glavom
Na hiljade djece osjećaju užasnu hladnuću
Nadam se da ste toga svjesni.

Ovo nije život.
I smrt je bolja od ovoga života.
Pomozite nas; spasite nečiji život. Uljepšajte bar jedan naš dan.

Pomozite narod Gaze:
* Ne zaboravite da su izraelske okupacijske  snage ciljano potpuno i djelomično uništile  više od 22.000 domova u posljednjem napadu tokom mjeseca Ramazana.
* Ne zaboravite da postoji više od 60.000 Palestinaca koji  žive u skloništima i školama.
* Ne zaboravite da je pojas Gaze treba više od 120 .000 stambenih jedinica nakon zadnja dva rata na Gazu (2012. i 2014. godine).
* Ne zaboravite da  Gaza treba  struju, vodu,  gorivo,  slobodu,  otvorene granice ....

NE ZABORAVITE

Uplate za ovaj projekat možete vršiti na više načina:

Žiro račun udruženja:

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. VALUTI: 186-000-1053170055

DEVIZNI:  SWIFT code :    TZBBBA22

IBAN: BA391860001653170151

Primalac:  udruženje Solidarnost.

Svrha : „Gaza“

Ramazan program 2020 – do 15 maja - SOMALIJA,...

I ove godine u suradnji sa IHH organizacijom radimo sa ljudima i zajednicama kako bismo osigurali da porodice imaju dovoljno hrane tokom...

Apel - pomoć stradalima u zemljotresu u Turskoj...

Udruženje Solidarnost pokreće humanitarnu akciju pomoći stradalima u zemljotresu u Turskoj. Dobili smo apel za pomoć stradalima od naše...

Humanitarna akcija za Jemen: Paketi hrane

Pomozimo gladnu djecu Jemena Udruženje Solidarnost pokreće humanitarnu akciju pomoći stanovnicima Jemena, sa akcentom na djecu, koja...

Apel: Pomoć stradalnicima u Gazi

Apel za pomoć stanovnicima Gaze - Krik boli iz Gaze - Palestina Udruženje Solidarnost pruža priliku našim građanima da posredstvom IHH...