I ove godine udruženje pokreće projekat pod nazivom „Fond za  socijalno  ugrožene“.

S obzirom da se potvrdila opravdanost  postojanja ovog fonda, želja nam je i u 2016. godini pomoći određene kategorije naših građana.

 Ovim projektom uz vašu pomoć pokušat ćemo olakšati tešku materijalnu situaciju mnogih.

Ciljana grupa su djeca: Porodice sa više djece,  porodice u stanju socijalne potrebe usljed nezaposlenosti,  stara lica  i bolesne osobe koje su same i o njima niko ne brine.

Pomoći ćemo samo one osobe za koje smo sigurni da su takvog stanja da im je uistinu potebna pomoć i da istu ne dobivaju iz nekog drugog izvora, a u suradnji sa institucijama kao što su „Centar za socijalni rad“, „Merhamet“  i druga udruženja.

Ovim projektom pokušat ćemo djelovati na više načina:

 Kratkoročno:  davanjem jednokratne pomoći, mjesečno ili godišnje obezbjedivši pomoć u ishrani, odjeći, obezbjeđenje ogrijeva za zimu, obezbjđenje drugih sredstava koja pordica u datom tenutku nema, a nužno su joj potrebna .

Dugoročno: pomoć u obezbijeđenju  stoke i drugih sredstava kojima bi osobe mogle poboljšati uvjete življenja i oslobađanje od socijalne ovisnosti.

 Mnoge  porodice na selima nisu u prilici obrađivati zemlju zbog visokih troškova oranja i drugog potrebnog za obradu zemlje. Sredstvima iz fonda   takvim kategorijama bi platili oranje, kupili sjeme, rasadi materijal,  đubrivo ili  nešto od stoke. Na taj način osobe bi mogle osigurati osnovne uvjete za normalan život.

Kako pomoć i šta je cilj projekta:

  1. Možete donirati shodno svojim mgućnostima, a mi ćemo shodno pristiglim uplatama za navedeni projekat vršiti pomoć pomenutim  kategorijama.
  2. Uspjeh projekta i njegova realizacija ovisiti će o Vašim donacijama.

Svi zainteresirani mogu nas kontaktirati putem emaila : Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili tel: 061 604 – 093.

U 2014. godini ( kad starta ovaj projekat) zahvaljujući ovom fondu uspjeli smo tokom cijele godine brinuti o nekoliko porodica. Obezjediti preko 30 metara drva, ishranu  i školski pribor, odjeću,  obuću, namještaj, bijelu tehniku, računar, prehrambene artikle.

U 2015.  Godini , nastavili smo sa ovom praksom i  shodno pristiglim donacijama pomogi porodice obezbjeđujući pakete hrane, odjeću, obuću, ogrijev.

 

Uplate za ovaj projekat možete vršiti na slijedeći način:

Žiro račun udruženja:

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. VALUTI: 186-000-1053170055

transakcijiski za republiku Srpsku: 186- 000-1096186063

DEVIZNI:  SWIFT code :    TZBBBA22        IBAN: BA391860001653170151

Primaoc:  udruženje Solidarnost.

Svrha :“  fond za socijalno ugrožene“

Adresa Udruženja je: Krupska 26, 77 000 Bihać